<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=806568930319074&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
MENU
SLUIT
24/7 Support

Service
pentest

Pentesting maakt van
veiligheid een zekerheid.

Een pentest zorgt voor een helder inzicht in de risico’s en kwetsbaarheden in de IT-omgeving van jouw organisatie.

Wanneer je organisatie zich bezig houdt met het verwerken van belangrijke informatie, heb je vast maatregelen genomen om jouw gevoelige gegevens te beschermen. Toch vraag je je misschien af of alles wel veilig is? En wil je hackers voorblijven! Dit is waar een pentest van pas komt, een beproefde methode om te testen of jouw beveiliging van voldoende niveau is en werkt zoals verwacht. Wij vertellen je graag meer over dit effectieve middel om de IT-beveiliging te testen.

Wat houdt een pentest in? 
Pentest is een afkorting van ‘penetration testing’. Bij een pentest laat je legale [ethische] hackers op realistische wijze jouw systemen onderzoeken. Zij kruipen als het ware in de huid van een kwaadwillende hacker. Net als een echte crimineel proberen ze op alle mogelijke manieren toegang te krijgen tot jouw beveiligde gegevens. Natuurlijk binnen de afgesproken kaders. Op deze manier leggen de pentesters de zwakke plekken en risico’s in jouw applicaties, netwerken en systemen bloot.
Hiermee krijg je een helder inzicht in de risico’s en kwetsbaarheden in de IT-omgeving van jouw organisatie. Na afloop kunnen er gerichte maatregelen worden genomen om de risico’s te beperken en de beveiliging naar een hoger niveau te tillen.

Redenen voor een jaarlijkse pentest
Er zijn meer redenen waarom ook jouw organisatie met regelmaat zou moeten pentesten. Denk bijvoorbeeld eens aan compliance. Als je werkt met data die moet voldoen aan wet- en regelgeving, dan is security testing vaak één van de voorwaarden om compliant te zijn. Een andere belangrijke aanvullende reden is het creëren van vertrouwen en goodwill onder je klanten en gebruikers. Je kunt het resultaat van een pentest gebruiken als bewijs van een werkelijk goed en veilige ingerichte ICT-omgeving.

En ook belangrijk: blijven testen!
Met de ontwikkelingssnelheid van de huidige technologie, kan een systeem dat je vandaag veilig opbouwt binnen de kortste keren onveilig blijken. Kwetsbaarheden kunnen onder meer zitten in gebruikte instellingen, loginmethoden, gedateerde softwareversies en onveilig toegepaste protocollen waarmee applicaties en systemen met elkaar communiceren. Daarom is het belangrijk om minimaal jaarlijks de security van je organisatie op de proef te stellen.

Meer weten of vragen, neem gerust contact met op ons. 

Ook inzicht krijgen
in hoe veilig jouw IT-omgeving echt is?

Kom eens langs of neem contact op.